
8 personen
50 minuten
Makkelijke perentaart recept
Ik had in de nog wat peren liggen die opgemaakt moeste worden, dus ging ik op zoek naar een recept met peren. Het resultaat: een heerlijk perentaart recept! Binnen 50 minuten heb je een heerlijke perentaart op tafel staan. Het recept is origineel met gewone bloem maar deze kan je prima vervangen door schar mix C voor een glutenvrije perentaart. Voor deze perentaart ben je ongeveer €3,70 kwijt aan ingredienten.
Ingredienten
- 150 gram roomboter
- 150 gram fijne suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 200 gram bloem, ik gebruik schär mix C (glutenvrij)
- 3 eieren
- 2 peren
- 2 eetlepels fijne suiker
- Bakvorm
- Boter/olie om in te vetten

Bereidingswijze
Stap 1
verwarm de oven voor op 200 °C .
Stap 2
Mix de boter en suiker met een handmixer romig.
Stap 3
mix de bloem erdoor en voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe, tot een smeuïg deeg ontstaat.
Stap 4
vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.
Stap 5
schil de peren, snij ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in de lengte in 3 schijven.
Stap 6
leg de peer op het deeg en druk ze stevig aan in het deeg.
Stap 7
bak de perentaart in 30 minuten goudbruin.
Stap 8
Haal de taart uit de oven en verwarm de ovengrill voor.
Stap 9
verdeel 2 eetlepels fijne kristalsuiker over de taart en zet de taart met het suikerlaagje ongeveer 1 minuut onder de gril om het te karameliseren. (dit kan korter zijn afhankelijk van je gril, dus houd het goed in de gaten!)
Bewaren
De taart is te bewaren op kamertemperatuur afgedekt met aluminiumfolie maar kan ook prima worden ingevroren.
Reageer