
6 personen
50 minuten
glutenvrij appel plaatcake recept
De perentaart/perencake was zo ontzettend goed gelukt dat ik een versie probeerde te maken met appel. Appeltaart is ontzettend lekker, maar vaak zo veel werk. Voor dit appelgebak hoef je geen deeg te rollen en de cake staat binnen 50 minuten op tafel. Ik heb schär mix C gebruikt als glutenvrije bloem vervanger om dit recept glutenvrij te maken maar je kan ook andere glutenvrije bloem gebruiken of zelfs gewone bloem als je niet glutenvrij hoeft te eten.
Ingredienten
- 150 gram roomboter
- 150 gram fijne suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 200 gram bloem (schär mix C)
- 3 eieren
- 3 jonagold appels (voor de topping)
- 30 gram suiker (voor de topping)
- 1,5 theelepel kaneel (voor de topping)
- Benodigdheden: bakvorm en boter/olie om in te vetten

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C
Stap 2
Mix de boter en suiker met een handmixer romig.
Stap 3
Mix de bloem erdoor.
Stap 4
Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe, tot een smeuïg deeg ontstaat.
Stap 5
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.
Stap 6
Schil de appel, snij deze in kwarten en verwijder het klokhuis. snijd de appel vervolgens in blokjes.
Stap 7
Meng de suiker en kaneel door de appelblokjes.
Stap 8
Zorg dat de appeltjes minder vochtig zijn door ze even uit te laten lekken in een vergiet.
Stap 9
Verdeel de appeltjes over het beslag en druk ze een beetje aan
Stap 10
Bak de appeltaart in 35 minuten goudbruin.
Reageer