lasagne bolognese recept glutenvrij

3 personen

60 minuten

Ingredienten

bereiding

Lasagne bolognese recept

Dit is mijn signature gerecht wat ik heel regelmatig maak als wij gasten op bezoek krijgen. Je kan deze lasagne met glutenvrije bladeren prima ook serveren aan niet glutenvrije gasten, ze zullen het verschil niet proeven. Maar als je wil kan je dit recept ook gebruiken met gewone lasagnebladeren voor je gasten die wel gluten mogen eten. Dit recept heb ik zelf ontwikkeld op basis van een lasagne die ik regelmatig heb gegeten in een Belgisch restaurant. Na lang zoeken en experimenteren ben ik er achter gekomen dat het geheim van dit recept is om kookroom te gebruiken i.p.v bechamelsaus. Dit lasagne bolgonese recept is ook lekker als je niet van romige gerechten houd maar gebruik dan de minimale hoeveelheid kookroom.

Ingredienten

  • 1 zak Bertolli pasta saus kruidig
  • 350 gram runder gehakt
  • Cajun kruiden
  • Lasagne bladeren van peaks free from
  • 1 of 2 flesje kookroom, afhankelijk van je persoonlijke smaak
  • Gratin kaas of mozzarella
lasagne bolognese recept glutenvrij

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur. Kijk voor de juiste temperatuur op de verpakking van de lasagne bladeren. Mijn oven stel ik in op boven- en onderwarmte op 180 graden.

Stap 2

Kruid het gehakt met bijvoorbeeld Cajun kruiden, niet te sterk. Bak het gehakt rul en voeg de Bertolli saus toe, laat de saus 10 minuten zacht doorkoken. 

Stap 3

Bouw de lasagne op: begin met een laag pastasaus, leg hierop een laag lasagne bladeren (over de gehele bodem) en daarboven op weer een laag pastasaus. Ga zo verder totdat de pastasaus op is maar zorg dat je de schaal niet helemaal tot de rand toe vult.

Stap 4

Schenk de kookroom over de lasagne. De lasagne bladeren moeten helemaal bedekt zijn met saus zodat de lasagne gelijkmatig gaart. De exacte hoeveelheid kookroom is afhankelijk van je persoonlijke smaak, hoe meer kookroom hoe romiger de lasagne wordt.

Stap 5

Bedek de lasagne met de kaas en zet de lasagne in de oven. De bereidingstijd is afhankelijk van hoe lang de lasagne bladeren moeten garen, deze informatie kan je vinden op de verpakking van de lasagne bladeren. De lasagne die ik maak met de lasagne bladeren van peaks free from gaat bij mij c.a. 35 minuten in de oven.

Meer recepten

Glutenvrije pepernoten recept

Pepernoten recept

Glutenvrije pepernoten recept

Naar recept

glutenvrij appel plaatcake recept

Glutenvrije appelcake

glutenvrij appel plaatcake recept

Naar recept

Kip Siam recept

Kip Siam

Kip Siam recept

Naar recept

Reageer