glutenvrije pizza met glutenvrije pizzabodem

4 personen

90 minuten

Ingredienten

bereiding

Glutenvrije pizzabodem met Schar mix B

Een lekkere glutenvrije pizza maken, het blijft lastig! Als je dan ook nog eens en dunne glutenvrije pizzabodem wil maken is het nog moeilijker. Toch is het me gelukt om een lekker recept samen te stellen na het proberen van een aantal verschillende recepten. Het gebruik van fiberhusk en melk bleek een groot verschil te maken voor de smaak en textuur van de glutenvrije pizzabodem. Als je ook geen lactose mag hebben kan je de melk prima vervangen door water. De meeste glutenvrije pizzabodem recepten zijn namelijk met water, maar ik vind de bodem minder droog als je melk gebruikt.

Ingredienten

  • 188 gram Mix B
  • 3 gram Fiberhusk
  • 6 gram gedroogde gist
  • 150 ml melk
  • Flinke snuf zout
  • snufje suiker
  • 10 gram olijfolie
glutenvrije pizza met glutenvrije pizzabodem

Bereidingswijze

Stap 1

Gist oplossen in lauwe melk.

Stap 2

Alle ingrediënten goed mengen en glad deeg maken.

Stap 3

Bestuif je werkblad met mix B. Kneed het deeg met je handen en rol het vervolgens uit met een deegroller.

Stap 4

Leg het deeg op de bakplaat en laat het 30 minuten rijzen in de oven met bakje kokend water op bodem.

Stap 5

Beleg de pizza met tomatensaus, kaas en eventuele andere ingrediënten.

Stap 6

Bak pizza op 220 graden ongeveer 14 minuten: boven en onder warmte, laag in de oven. Bak de pizza vervolgens nog 4 minuten hoger in de oven.

Opwarmen

Heb je nog pizza over? Geen probleem! gewoon opwarmen in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Stiekem wordt de pizza daardoor nog lekkerder aangezien de bodem dan extra krokant wordt.

Meer recepten

Meringue maken makkelijk & snel + tips!

Meringue maken

Meringue maken makkelijk & snel + tips!

Naar recept

Havermout pannenkoeken recept

Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken recept

Naar recept

Glutenvrije uiensoep recept

Uiensoep recept

Glutenvrije uiensoep recept

Naar recept

Reageer