
4 personen
20 minuten
Havermout pannenkoeken recept
Naast een recept voor havermout pannenkoeken ontdekte ik een recept voor het maken van havermout crêpes. Lekkere dunne pannenkoekjes van havermeel. Een tijd terug postte ik een foto van deze lekkere crêpes op Instagram en er werd gevraagd om een recept, dus bij deze! Deze 8 glutenvrije havermout pannenkoeken maak je voor ongeveer €2,25 aan ingedienten.
Ingredienten
- 175 gram havermout meel
- 500 ml halfvolle melk
- 2 eieren

Bereidingswijze
Stap 1
Mix het havermeel met een ei en een klein beetje van de melk tot een glad beslag.
Stap 2
Voeg vervolgens langzaam de melk toe en meng alles goed door elkaar met een garde.
Stap 3
Laat het beslag rusten. Hoe langer je het beslag laat rusten hoe dikker de pannenkoeken worden. voor dunne crêpes laat je het 10 minuten rusten, voor dikke pannenkoeken kan je het zelfs de avond van de voren in de koelkast zetten.
Stap 4
Verhit wat boter in een pan en bak de pannenkoek enkele minuten aan iedere kant op middel hoog vuur. Bak de pannenkoek wat langer dan je gewend bent, de binnenkant moet namelijk ook goed gaar worden. Ik bak de crêpes in totaal c.a. 4 minuten.
Bewaren
Als je pannenkoeken over hebt kan je deze prima bewaren in de koelkast. Je kan ze dan de volgende dag gewoon opwarmen in de pan. Ze zijn ook de volgende dag nog net zo lekker!
Reageer