glutenvrije havermout koekjes flapjacks

5 personen

35 minuten

Ingredienten

bereiding

Glutenvrije havermout koekjes

Ik was al een tijd op zoek naar lekker glutenvrije havermout koeken. Op een ochtend was ik bezig op bloglovin en kwam ik iets tegen over flapjacks dus ging ik meteen op zoek naar een glutenvrij recept en na wat experimenteren is daar dit recept uit gekomen. Inmiddels heb ik ze zo vaak gemaakt dat ik de tel kwijt ben geraakt, het recept is zo klaar en je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig. Wel heb ik het recept inmiddels nog wat aangepast en doe ik er iets minder boter en suiker in aangezien ze de eerste keer iets te zoet en vet waren. Deze flapjacks zijn een succes ook bij mensen die niet glutenvrij moeten eten.

Ingredienten

  • 115 gram roomboter
  • 115 gram donkere basterdsuiker
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 250 gram glutenvrije havermout
glutenvrije havermout koekjes flapjacks

Bereidingswijze

Stap 1

Smelt de roomboter samen met de donkere basterdsuiker en de ahornsiroop in een pannetje, er ontstaat een donker egaal mengsel.

Stap 2

Meng dit mengsel met de havermout, net zo lang tot alle havermout is bedekt met het mengsel.

Stap 3

Stort het havermout mengsel op een bakmat en druk het met de onderkant van een lepel plat zodat de koek overal even dik is en zorg er voor dat de koek uiteindelijk een diameter heeft van 24 cm heeft.

Stap 4

Bak de flapjacks +/- 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Zodra de flapjacks uit de oven zijn en volledig zijn afgekoeld kun je ze in stukken breken.

Bewaren

Ik doe ze vervolgens in een goed afgesloten koektrommel en de 3e dag zijn ze nog steeds lekker. Om eerlijk te zijn hebben ze dag 4 nog nooit gehaald, dan zijn ze altijd al op.

Meer recepten

Brusselse wafels recept

Glutenvrije Brusselse wafels

Brusselse wafels recept

Naar recept

Makkelijke perentaart recept

Makkelijke perentaart

Makkelijke perentaart recept

Naar recept

Glutenvrije uiensoep recept

Uiensoep recept

Glutenvrije uiensoep recept

Naar recept

Reageer