glutenvrij uiensoep recept

5 personen

70 minuten

Ingredienten

bereiding

Glutenvrije uiensoep recept

Het recept is natuurlijk glutenvrij, maar het is eigenlijk gewoon een lekker basis recept dus is het voor iedereen geschikt. Wanneer je dit maakt voor glutenvrije gasten gebruik dan de ingrediënten die ik ook heb gebruikt. Let op: ingrediëntenlijsten kunnen veranderen dus check ook altijd de ingredientenlijst op de verpakking op gluten.

Ingredienten

  • 50 gram boter
  • 1,3 kg uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 liter water + 4 of 5 bouillonblokjes, ik gebruik Knorr runderbouillon.
  • Zout en peper
  • Glutenvrij brood
  • Gratin kaas, ik gebruik ah kaas voor ovengratin geraspt.
glutenvrij uiensoep recept

Bereidingswijze

Stap 1

Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de boter. Voeg de uienringen toe en laat ze op een niet te hoog vuur zonder deksel ongeveer 60 minuten fruiten. De tijd kan verschillen afhankelijk van hoe hoog het vuur staat houdt een tijd van tussen de 40 en de 80 minuten aan. Het is belangrijk dat je de uienringen regelmatig omschept en dat het vuur niet te hoog staat want de uienringen mogen niet verbanden.

Stap 2

Maak ondertussen de bouillon: doe de 4 bouillonblokjes samen met de 2 liter water in een pannetje en zorgt dat het water warm genoeg wordt om de blokjes te laten smelten.

Stap 3

Wanneer de uienringen donker gekleurd en goed gekarameliseerd zijn voeg dan de bouillon toe. Breng de soep op smaak met wat zout en peper en proef de soep. Wanneer de soep nog te flauw is vroeg het extra bouillon blokje toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Leg het glutenvrije brood op een snijplank en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm.

Stap 5

Schep de soep in soepkommen, leg het sneetje brood erin en bestrooi het met geraspte kaas. Verwarm de oven voor, zet de soepkommen er in en wacht tot de kaas is gesmolten. 

Meer recepten

Kip Siam recept

Kip Siam

Kip Siam recept

Naar recept

Lasagne bolognese recept

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese recept

Naar recept

Quesadilla recept met brie

Quesadilla met brie

Quesadilla recept met brie

Naar recept

Reageer