glutenvrije quiche bodem

4 personen

145 minuten

Ingredienten

bereiding

Glutenvrije quiche bodem recept

Quiche lorraine is een van mijn favoriete gerechten. Na even zoeken op het internet heb ik een heerlijk recept samen gesteld voor een klassieke quiche lorraine. Moet je net als ik ook glutenvrij eten of heb je glutenvrije gasten op bezoek? Maak deze quiche dan met een glutenvrije quiche bodem zoals in dit recept. Deze quiche Lorraine met glutenvrije quiche bodem heeft maar 25 minuten bereidingstijd. Het grootste deel van de tijd van dit recept zit in het 1 uur laten rusten van het deeg , het 45 minuten afbakken en het 15 minuten afkoelen.

Ingredienten

  • 250 gram schär meel
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 75 gram water
  • 1 snufje zout
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram kaas
  • 4 eieren
  • 400 ml creme fraîche
glutenvrije quiche bodem

Bereidingswijze

Stap 1

Zeef het meel boven een schaal en voeg hieraan toe het ei, boter, water en zout.

Stap 2

Kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

Stap 3

Vet de quiche vorm in en bestuif deze met bloem. Strooi wat bloem op je werkblad en rol hierop het deeg uit tot 3 mm dik. Bekleed de vorm met het het deeg, druk het deeg aan en snijd het overtollige deeg van de randen.

Stap 4

Prik met een vork op meerdere plaatsen in de bodem. Bak de bodem 10 minuten voor op 180 graden in het midden van de oven.

Stap 5

Bak de spekjes in een koekenpan en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Stap 6

Meng in een kom de eieren en creme fraîche.

Stap 7

Verdeel de spekjes over de bodem met daaroverheen de kaas.

Stap 8

Schenk vervolgens het mengsel in de quiche vorm en strooi wat peper en zout over de quiche. 

Stap 9

Bak de quiche 45 minuten op 180 graden. Bak de quiche in het midden van de oven, als de bovenkant te donker kleurt kan je deze afdekken met aluminiumfolie.

Stap 10

Laat de quiche 15 minuten in de vorm afkoelen en laat deze vervolgens op een rooster afkoelen. Hiermee voorkom je dat de bodem vochtig wordt. 

Opwarmen

Je kan de quiche prima bewaren in de koelkast en deze de volgende dag weer opwarmen in de oven 20 minuten op 160 graden.

Meer recepten

Glutenvrije havermout koekjes

havermout koekjes

Glutenvrije havermout koekjes

Naar recept

Glutenvrije uiensoep recept

Uiensoep recept

Glutenvrije uiensoep recept

Naar recept

Glutenvrije pepernoten recept

Pepernoten recept

Glutenvrije pepernoten recept

Naar recept

Reageer