glutenvrije stoofperen recept

8 personen

80 minuten

Ingredienten

bereiding

Stoofperen recept

Ik heb verschillende stoofperen recepten geprobeerd door de jaren heen, maar dit recept is een echte klassieker. Met dit recept krijg je heerlijke zoete, smaakvolle stoofperen. Natuurlijk is dit recept ook glutenvrij maar daarnaast ook lactosevrij.

Ingredienten

  • 8 stoofperen (Gieser wildeman)
  • 1 flesje bessensap (250 ml)
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker.
stoofperen recept feestdagen

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de peertjes, laat het steeltje er aan zitten en snij de bloemaanzet eruit.

Stap 2

Was de peertjes en zet ze naast elkaar rechtop in een pan en voeg het bessensap, kaneelstokjes, water en suiker toe.

Stap 3

Breng het geheel langzaam aan de kook en laat de peertjes ongeveer 1 uur stoven, met de deksel op de pan.

Stap 4

Keer de peertjes tussendoor regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen

Stap 5

Wanneer de stoofpeertjes gaar zijn haal je ze uit de pan en kook je het vocht in tot er ongeveer 150 ml over is.

Bewaren

Je kan de peertjes prima een of twee dagen bewaren in de koelkast, dus je kan de peertjes prima een dag van de voren maken.

Meer recepten

glutenvrij taai-taai recept

Taai-taai recept

glutenvrij taai-taai recept

Naar recept

Glutenvrije havermout koekjes

havermout koekjes

Glutenvrije havermout koekjes

Naar recept

Quesadilla recept met brie

Quesadilla met brie

Quesadilla recept met brie

Naar recept

Reageer