
8 personen
80 minuten
Stoofperen recept
Ik heb verschillende stoofperen recepten geprobeerd door de jaren heen, maar dit recept is een echte klassieker. Met dit recept krijg je heerlijke zoete, smaakvolle stoofperen. Natuurlijk is dit recept ook glutenvrij maar daarnaast ook lactosevrij.
Ingredienten
- 8 stoofperen (Gieser wildeman)
- 1 flesje bessensap (250 ml)
- 2 kaneelstokjes
- 100 ml water
- 100 gram suiker.

Bereidingswijze
Stap 1
Schil de peertjes, laat het steeltje er aan zitten en snij de bloemaanzet eruit.
Stap 2
Was de peertjes en zet ze naast elkaar rechtop in een pan en voeg het bessensap, kaneelstokjes, water en suiker toe.
Stap 3
Breng het geheel langzaam aan de kook en laat de peertjes ongeveer 1 uur stoven, met de deksel op de pan.
Stap 4
Keer de peertjes tussendoor regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen
Stap 5
Wanneer de stoofpeertjes gaar zijn haal je ze uit de pan en kook je het vocht in tot er ongeveer 150 ml over is.
Bewaren
Je kan de peertjes prima een of twee dagen bewaren in de koelkast, dus je kan de peertjes prima een dag van de voren maken.
Reageer